2021-06-16 15:43:19• hírek • Közlemény

Nagykárolyban a Pornó

június 22

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója látható 2021. június 22-én, kedden, 19:00 órától a nagykárolyi Városi Színházban. 

A Pornó ‒ feleségem története című előadásra jegyek 25 lejes, valamint 15 lejes áron válthatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában. A helyeket érkezés sorrendjében lehet elfoglalni! Helyfoglalás kötelező a 0261-865006-os telefonszámon! A maszk viselete és a távolságtartás kötelező! 

A tasnádi közönség számára ingyenes autóbuszos szállítás biztosított.

Jegyek foglalhatók a tasnádi RMDSZ irodában június 18-ig 25 lejes, valamint nyugdíjasok és diákok számára 15 lejes áron.

Kedden, június 22-én, 18 órakor a Moziterem előtti parkolóból indul a busz.

A Pornó ‒ feleségem története előadás a múlt rendszer ellentmondásosságait egy lány tragikus sorsán keresztül mutatja be. A félelem és a szabadság, az elveszettség és a szilárd hit önbizalma a Visky András-féle humorral és iróniával átitatott költői dráma nyelvén bontakozik ki.

A kétszereplős előadásban Imre Éva és Sinkó Ferenc színművészek láthatóak. A rendezést a magyarországi Árkosi Árpád jegyzi, aki a 90-es évek első felében is számos nagysikerű előadást rendezett a kolozsvári színpadon: többek között Goldoni Carlo Csetepaté Chioggiában, Katona József Bánk bán, Sławomir Mrożek Rendőrség, Spiró György Az imposztor címűeket.

Az előadás díszletét és jelmezét Bocskai Gyopár tervezte, zenéjét Cári Tibor jegyzi.

A 2020. augusztus 1-jén bemutatott előadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója.

Árkosi Árpád 2020-ban megkapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Legjobb rendezésért járó díját, Imre Éva színművésznőt pedig alakításdíjjal tűntették ki a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválján.

„A Pornó ez esetben egy fedőnév, amelyet a megfigyelők adtak a megfigyelt személynek. Nem egy pikáns témájú darabot látunk, hanem egy politikai pornót, ahogyan szerzője nevezi darabját, egy történelmi krónikának is szánt esettanulmányt. Olyat, amely egy letűntnek tűnő, de mindig újra feltámadó gondolkodásmódot is leleplez: azt, amely tárgynak, árunak tekinti, azzá teszi az embert.” ‒ írta az előadás kapcsán Bodó Márta a romkat.ro oldalon 2020.09.22-én megjelent kritika első soraiban.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: